Munkkeja, temppeleitä ja vesiputouksia

7 Maa

Hollantilaisen Fokker Jetin lennättämänä saavuimme Laosin entiseen pääkaupunkiin, Unescon maailmanperintökohteeksikin valittuun, Luang Prabangiin. Kaupungin oli määrä olla Laosin matkamme pääkohde ja pisin pysähdyspaikka, sillä olimmehan kuulleet valtavasti positiivisia kommentteja kaupungin kauneudesta ja nähtävyyksistä.

Ensimmäiset hetket kaupungissa tuntuivatkin aivan upeilta. Ympärillä oli hiljaista ja rauhallista. Kaupunkikuva oli kaunis ja kadut lähes tyhjiä. Aina välillä yksinäiset munkit saattoivat tulla kävelemään autioille kaduille sateenvarjojensa kanssa -tuntui kuin aika olisi pysähtynyt.

Ensimmäisten tuntien lumouksen jälkeen mielikuvamme alkoivat kuitenkin hiljalleen himmetä. Kiipeäminen kaupungin keskustassa sijaitsevan Mount Phou Si:n huipulle auringonlaskun aikaan osoittautui nimittäin melkoiseksi pettymykseksi. Paikka oli niin täynnä turisteja, ettei romantisesta hetkestä voinut edes haaveilla. Poistuimmekin kukkulalta vähin äänin.

Seuraavina päivinä kaupungin lumous himmeni entisestään, sillä Luang Prabangin ehdottomaksi ”must-see”-temppeliksi mainostettu rakennus, Wat Xien Thong, osoittautui myös – jälkeenpäin jopa muihin laolaisiin temppeleihin verrattuna – melko mitäänsanomatommaksi. Ensimmäisenä silmään osunut diskopallon näköinen norsunpää jaksoi kyllä hetken huvittaa, mutta siinäpä se sitten olikin.


Aivan hukkareissu Luang Prabang ei kuitenkaan missään nimessä ollut. Alueella sijaitsee nimittäin useampia upeita vesiputouksia. Kuivan vuodenajan takia valitettavasti vain kuuluisimmassa niistä (Tat Kuang Si) oli tarpeeksi vettä, mutta se oli sitten sitäkin upeampi – kuin maanpäällinen paratiisi. Vesi oli turkoosin väristä, putouksissa sai vapaasti kiipeillä, puista pystyi hyppimään liaaneilla ja aivan korkeimman putouksen reunalle pääsi näppärästi vielä istuskelemaankin. Paikka oli yksinkertaisesti täydellinen, niin täydellinen että suunnittelimme hetken jopa toistavamme saman seuraavana päivänä.

Tämä jäi kuitenkin lopulta toteuttamatta ja niinpä päätimme lyhentää Luang Prabangissa oloaikaamme alkuperäisesti suunnittelemastamme kuudesta yöstä kolmeen. Seuraavaksi olisi vuorossa Vang Vieng ja Laosin kuuluisin aktiviteetti, Tubing.

Lisää kuvia:

Laos – Luang Prabang
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: