Kolkata – Jumalatar Kalin kaupunki

31 Tam

Saavuimme Kolkataan sopivasti pahimman iltaruuhkan aikaan, joten keskustaan päästäksemme päädyimme taksin sijaan kokeilemaan lauttaa. Tunnelma lautalla auringon laskettua oli kuin elokuvissa. Viereisen upeasti valaistun sillan hitaasti eteenpäin valuvaa liikennettä seuratessaan olisi helposti voinut kuvitella olevansa Hudsonjoella. Kokemus olisi ollut hyvinkin romanttinen, ellei australialainen tuttavamme olisi matkustanut samassa seurassa.

Toiselle puolelle päästyämme sovimme ottavamme yhteisen taksin Sudder Streetille, josta löytyy huomattava määrä halpaa länsimaalaisten suosimaa majoitusta. Taksin metsästäminen osoittautui kuitenkin erittäin hankalaksi, joten päädyimme taittamaan muutaman kilometrin matkan jalan. Kävelyn aikana saimme huomata kuinka selkeästi Brittien siirtomaavallan jäljet ovat vielä havaittavissa, sillä arkkitehtuurin puolesta kaupungissa oli hyvin paljon yhtäläisyyksiä niin Lontooseen kuin Pariisiinkin.

Kolkata eroaa näkemistämme Intian suurkaupungeista myös muilla tavoilla. Kolkatassa on nimittäin hyvin toimiva metro, jolla pääsee kävelyetäisyyden päähän kaikista matkaoppaiden nähtävyyksistä. Sen lisäksi kadut olivat hyvin rauhallisia, eikä autorikšoja näkynyt juuri lainkaan sillä ne ovat vilkkailla keskusta-alueilla kiellettyjä. Niiden sijaan Kolkata on tunnettu ihmisten vetämistä rikšoista. Näyttää hurjalta, kun pienikokoinen intialainen mies juoksee paljain jaloin ympäri keskustaa, vetäen kahta turistia kärryillä perässään.

Länsimaalaisia Kolkatassa oli poikkeuksellisen paljon, vaikka kaupungista ei mielestämme löytynyt juurikaan nähtävää tuhoamisen ja luomisen jumalattaren Kalin temppelin lisäksi. Suurta määrää saattaa kuitenkin selittää se, että Kolkata on vapaaehtoistyöntekijöiden ykköskohde Intiassa. Heikompiosaisten auttamisella onkin Kolkatassa pitkät perinteet, sillä juuri siellä Äiti Teresa työskenteli suurimman osan elämästään.

Kolkata olisi tuskin valikoitunut kohteeksemme ilman sen halpaa yhteyttä Malesiaan. Teki kuitenkin hyvää pysähtyä useammaksi yöksi yhteen kaupunkiin ilman että joka päivä olisi tarvinnut juosta ympäriinsä nähtävyyksien perässä. Myös hotellihuoneen poikkeuksellinen lämpö edellisiin kohteisiin verrattuna, sekä turistikahvilan tutun ja turvallisen makuinen ruoka olivat tähän väliin erittäin tervetulleita.

Lisää kuvia:

Intia – Kolkata
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: