Intialaista erotiikkaa

24 Tam

Päällimmäinen syy Khajurahoon tulollemme oli, kuten useimmilla muillakin kaupunkiin matkanneilla, paikallisia temppeleitä koristavat eroottiset veistokset. Olimme kuvitelleet paikan olevan eräänlainen kiveen veistetty Kama Sutra, joka koostuisi ainoastaan kyseistä kirjaa mukailevista taideteoksista. Odotuksemme osoittautuivat kuitenkin hieman vääriksi, sillä itse eroottisia patsaita oli kaupungissa vain hyvin vähän; teemaan liittyviä matkamuistoja sitten sitäkin enemmän! Suurin osa veistoksista oli lisäksi hyvin pieniä ja helposti huomaamatta jääviä yksityiskohtia monipuolisesti koristeltujen temppelien seinissä.

Vaikka olimmekin odottaneet hieman toisenlaista näkyä, ei kaupunki ollut kuitenkaan pettymys. Alue nimittäin tarjosi suuren valikoiman koko Intian upeimpia Hindu-temppeleitä. Hyvin nopeasti tuli myös selville, että valitsemamme ajankohta saattoi olla se ainoa aika vuodesta, jolloin reppureissaaja voisi todella nauttia kaupungissa olostaan. Hieman syrjempää pikkukaupungin oman lentokentän läheisyydestä löytyi nimittäin rykelmä aidattuja luksushotelleja, jotka viestittivät olemassa olollaan alueen olevan sesonkiaikana melkoisen erinäköinen.

Off-season näkyikin kaikessa: yksilöllisemmässä palvelussa, puolitetuissa hinnoissa sekä erityisesti kaupunkia hallinneessa rauhassa. Myös omassa hotellissamme vuodenaika oli hyvin näkyvissä. Olimme nimittäin lähes ainoita asiakkaita koko hotellissa ja kohtelu oli sen mukaista. Majatalomme tarjosikin meille erittäin miellyttävän levähdyspaikan, jos ei oteta huomioon huoneemme jääkaappikylmyyttä. Parasta kuitenkin ehdottomasti oli paikan englanniksi käännetty ruokalista, sekä vanha hymyilevä kokki. Kerrankin söi mielellään mitä erikoisimpia Intialaisia ruokia, kun pystyi aina luottamaan niiden olevan varmasti herkullisia.

Khajuraho tarjosi turisteille temppeleiden lisäksi myös useita muita oheis-aktiviteetteja. Kävimme muun muassa katsomassa kahta eri vesiputousta, (joille matkustaminen olisi ollut naurettavan kallista ilman puolitettuja off-season hintoja), paikallista kansantanssiesitystä (jossa myös rikšakuskimme oli mukana) sekä kaikista Intialaisista nähtävyyksistä löytyvää ääni ja valo-showta, joka todisti teknisillä ongelmillaan sekä mitäänsanomattomuudellaan sen ettei kyseisiä spektaakkeleita tarvitse enää muissa kaupungeissa kokeilla. Lisäksi alueen läheisyydestä olisi löytynyt useampiakin luonnonpuistoja, joissa tarjottiin mahdollisuutta tiikereiden jahtaamiseen. Kaikkea yllä olevaa synkensivät kuitenkin pääsylippujen ja matkakustannusten korkeat, reippaasti reppureissaajien budjetit ylittävät, hinnat. Nämä korkeammat hinnat heijastuivat toki myös positiivisesta paikallisten poikkeuksellisen hyvässä elintasossa, sekä kodittomien lähes olemattomassa määrässä.

Lisää kuvia:

Intia – Khajuraho
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: