Jaipur – norsujen kaupunki

11 Tam


Agrasta matkamme jatkui kohti Jaipuria, norsujen kaupunkia. Se sijaitsee Rajahstanin osavaltiossa ja on nykyisin yksi Intian tärkeimmistä turistikohteista kuuluen niin sanottuun kultaiseen kolmioon yhdessä Agran ja Delhin kanssa.

Jaipurin suurin nähtävyys on ehdottomasti Pink city, eli vaaleanpunainen kaupunki. Se on kaupunginosa, joka nimensä mukaisesti koostuu pelkistä vaaleanpunaisista rakennuksista. Rakennukset itsessään pursuavat toinen toistaan pienempiä putiikkeja ja tarjoavat Jaipurin kaupankäynnin ytimen. Kauppojen lisäksi alueella ei kuitenkaan ole juuri tarjottavaa lukuunottamatta vaaleanpunaisen kaupungin sydämessä sijaitsee toista Jaipurin kuuluisaa nähtävyyttä, Hawa Mahalia, tuulten temppeliä.

Kolmas Jaipurin kuuluisimmista nähtävyyksistä on Amber Fort, joka sijaitsee 11 kilometriä kaupungin keskustan ulkopuolella. Se on yksi lukuisista Intian linnoituksista, mutta erityisyytenä mainittakoon, että viimeiset sadat metrit tähän linnoitukseen voi kulkea myös ratsastamalla norsulla. Oma aikamme ei kuitenkaan riittänyt linnoituksessa vierailuun, joten itse kokemuksesta emme voi kertoa mitään.

Näiden kohteiden lisäksi kaupungissa ei mielestämme ollut juuri nähtävää. Olimme etukäteen kuulleet kuinka Jaipurin näkemiseen tarvittaisiin useita päiviä, mutta meidän mielestämme yksikin päivä voi hyvin olla riittävästi.

Lisää kuvia:

Intia – Jaipur
Mainokset

Yksi vastaus to “Jaipur – norsujen kaupunki”

  1. Ida tammikuu 11, 2010 klo 1:02 pm #

    Olette ehkä nähneet niin paljon kaikkea hienoa, ettei joku vähän vähemmän hieno enää tunnu juuri miltään – kaupunkienkin katselemiseen kyllästyy/ turtuu, jos ne eivät ole ratkaisevasti toisistaan eroavia. Intia vaikuttaa mielenkiintoiselta ja hauskalta, vaikka kerrankin osaa olla iloinen tästä Suomen säästä: ulkona kävellessä on pakko haukkoa henkeään, kun kuura on tarttunut puiden oksiin muuttaen maiseman uskomattoman kauniiksi ja valkoiseksi – erityisesti Otaniemessä. 😉

    -Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: